DÉ TECHNIEKOPLEIDER VAN EN VOOR BEDRIJVEN

Dankzij bbl-opleiding veel praktijkervaring

 

Leren en werken tegelijk is heel aantrekkelijk, niet alleen voor jouzelf maar ook voor je leerbedrijf. Je hoeft zelf niet de hele tijd in de schoobanken te zitten, doet veel praktijkervaring op en ontvangt een salaris tijdens de opleiding. Voor het leerbedrijf geldt dat zij jou hebben opgeleid, de fijne kneepjes van het vak hebben bijgebracht en je dus sneller inzetbaar bent.

Studieduur


De duur van een MBO-opleiding hangt af van het niveau van de opleiding. Hoe hoger het niveau, hoe langer de opleiding duurt. De specialistenopleiding is hierop een uitzondering.

  • Niveau 2 Basisberoepsopleiding 2 jaar
  • Niveau 3 Vakopleiding 3 jaar
  • Niveau 4 Middenkaderopleiding 4 jaar
  • Niveau 4 Specialistenopleiding 2 jaar

De hier vermeldde opleidingsduur betreft de standaard duur. Verkorte opleidingen komen veel voor, vooral bij de bbl, je bepaalt immers zelf je opleidingstempo.

 

Ervaring in het werkveld

 Tijdens deze opleiding word je voor het grootste gedeelte opgeleid door een werkgever. Je komt dus direct in aanraking met de praktijk. Naast je werk moet je nog wel enkele dagen naar school voor theorielessen, maar zo’n 70% van de tijd ben je in de praktijk bezig.

Een gemiddeld rooster is als volgt:

  • 1 dag per week theorielessen
  • 1 dag per week bedrijfsgerichte praktijklessen bij Tetrix
  • 3 dagen per week ervaring opdoen in het leerbedrijf

 

Toekomst


Na de opleiding heb je een goede kans om aan de slag te komen. Veel mensen blijven bij de werkgever waar ze tijdens hun opleiding hebben gewerkt. Bovendien heb je een grote dosis werkervaring opgedaan, waar menig werkgever om zit te springen. Lang zonder werk zitten zal er niet bij zijn!