DÉ TECHNIEKOPLEIDER VAN EN VOOR BEDRIJVEN

Technische mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4

In samenwerking met een Regulier OpleidingsCentrum (ROC) verzorgt Tetrix  technische mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4.
Afhankelijk van je vooropleiding kun je in- en doorstromen op de verschillende niveaus. De duur van de opleiding is hier nominaal weergegeven.

Bij voldoende capaciteiten kun je de opleiding sneller doorlopen.

NIVEAU 2

De basisberoepsopleiding en wat de overheid noemt de “startkwalificatie”. Je werkzaamheden zijn praktisch uitvoerend. De duur van de opleiding is twee jaar. Je stroomt in met een vmbo-basis diploma.

NIVEAU 3

De vakopleiding. Die geeft een verdieping op je vakrichting. Hier wordt meer een beroep gedaan op je zelfstandigheid. Ook leer je instructies te geven aan minder ervaren collega’s. De duur van de opleiding is drie jaar. Je stroomt in met een vmbo-kader, vmbo-theoretische leerweg diploma of beschikt over een havo-overgangsbewijs 3-4.

NIVEAU 4

Leidt op tot enerzijds een specialisme en anderzijds een verbreding (bedrijfskunde). Engineering, calculatie, werkvoorbereiding en procesoptimalisatie maken deel uit van het takenpakket van de niveau 4 leerling. De duur van de opleiding is vier jaar. Je stroomt in met een vmbo-kader, vmbo-theoretische leerweg diploma of beschikt over een havo-overgangsbewijs 3-4.

TETRIX KENT HET VOLGENDE MBO-OPLEIDINGSAANBOD: