DÉ TECHNIEKOPLEIDER VAN EN VOOR BEDRIJVEN

Technische mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4

inschrijven opleidingik heb een vraag
In samenwerking met een Regulier Opleidings Centrum (ROC) verzorgt Tetrix technische mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4. De opleidingen zijn zeer praktisch ingestoken door de samenwerking met beste leerbedrijven uit de technische branche en onze docenten die zelf jarenlange ervaringen hebben in het vak. Afhankelijk van je vooropleiding kun je in- en doorstromen op de verschillende mbo niveaus. De duur van een mbo techniek opleiding verschilt van twee jaar voor de basisberoepsopleidingen tot vier jaar voor de verbredende niveau 4 opleidingen. Bij voldoende capaciteiten kun je de opleiding echter sneller doorlopen. Ontdek hieronder ons aanbod opleidingen of schrijf je direct in voor een opleiding.

Tetrix kent het volgende aanbod technische mbo-opleidingen:

Technische opleidingen op niveau 2

Niveau 2 opleidingen worden ook wel basisberoepsopleidingen genoemd. Dit is wat de overheid noemt de “startkwalificatie”.

  • Je werkzaamheden zijn praktisch uitvoerend.
  • De duur van de opleiding is twee jaar.
  • Je stroomt in met een vmbo-basis diploma.

Mbo-techniek op niveau 3

Niveau 3 opleidingen zijn de vakopleidingen. Deze geven een verdieping op je vakrichting en hier wordt dan ook meer beroep gedaan op je zelfstandigheid. Dat komt onder andere omdat je leert om instructies te geven aan minder ervaren collega’s.

  • De duur van de opleiding is drie jaar.
  • Je stroomt in met een vmbo-kader, vmbo-theoretische leerweg diploma of beschikt over een havo-overgangsbewijs 3-4.

Niveau 4 opleidingen

Niveau 4 opleidingen leiden op tot enerzijds een specialisme en anderzijds een verbreding (bedrijfskunde). Engineering, calculatie, werkvoorbereiding en procesoptimalisatie maken deel uit van het takenpakket van de niveau 4 leerling.

  • De duur van de opleiding is vier jaar.
  • Je stroomt in met een vmbo-kader, vmbo-theoretische leerweg diploma of beschikt over een havo-overgangsbewijs 3-4.

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

| Sluiten
Instellingen