DÉ TECHNIEKOPLEIDER VAN EN VOOR BEDRIJVEN

Werken in een industriële omgeving aan elektrotechniek

inschrijven opleidingik heb een vraag

Automatisering in fabrieken, verkeerslichten, ventilatie en verlichting in tunnels, treinen, trams en schepen en beweegbare bruggen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn elektronische industriële producten en systemen voor nodig. Monteurs en technici moeten deze apparatuur perfect maken, samenstellen, installeren, afstellen, inregelen en testen zodat een veilige en duurzame werking gegarandeerd is. Je leert onderhoud uit te voeren maar ook storingen te lokaliseren en op te lossen. Zo zorg jij ervoor dat een productieproces bijvoorbeeld niet in storing komt of dat een storing snel opgelost is.

“Ik zorg ervoor dat iedereen, dankzij onze koffie, ‘s ochtends wakker is.”

Tijdens je opleiding elektrotechniek werk je zowel in de werkplaats als op locatie. Het maken en samenstellen van producten doe je in de werkplaats en het installeren en onderhouden gebeurt vaak op locatie van het bedrijf. Denk bij installeren bijvoorbeeld aan het installeren van panelen van installaties, bijvoorbeeld in de auto-industrie, de scheepvaart en de machinebouw. Een inbedrijfstelling van de producten doe je meestal ook op locatie (bij de klant).

De opleiding elektrotechniek, technisch en toch creatief

Als monteur werk je – zelfstandig of in teamverband – bij bedrijven die elektrotechnische apparatuur en complete elektrotechnische systemen maken. In die bedrijven worden enorm veel verschillende producten en onderdelen daarvan gemaakt. Een bekend voorbeeld: de printplaten die in allerlei apparaten en machines worden gebruikt, van de systemen die verkeerslichten regelen tot mobiele telefoons. Maar die bedrijven maken ook besturingskasten, schakelpanelen, meet- en regelapparatuur, vul- en verpakkingsmachines. En ook bijvoorbeeld liften en windmolens horen daarbij. Het is technisch werk maar ook creatief. Afhankelijk van je functie maak je zelf producten en onderdelen, zorg je voor het samenbouwen en bedraden van ingewikkelde producten.

Keuzedelen binnen elektrotechniek

Binnen de opleiding Elektrotechniek zijn er vele keuzedelen die je kunt volgen. Een keuzedeel gaat altijd in overleg met het leerbedrijf waar je werkt. Zo kun je je bijvoorbeeld specialiseren en vakdiploma’s halen (NEN3140, NEN1010).  Je werkgebied speelt zich met name af in de elektrotechniek en elektronica maar je kunt je ook verbreden met een kennismaking met bijvoorbeeld domotica, werktuigbouwkunde en ICT.

Locatie:Den Helder
Opleidingsduur niveau 2 : 2 jaar | Niveau 3 : 2-3 jaar

Opleidingsnamen: Monteur elektrotechnische installaties (niveau 2) en Eerste monteur industriële producten en systemen (niveau 3)

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

| Sluiten
Instellingen