DÉ TECHNIEKOPLEIDER VAN EN VOOR BEDRIJVEN

Opleiding tot onderhouds- en servicemonteur

inschrijven opleidingik heb een vraag

Storingen voorkomen en oplossen

Mensen die service en onderhoud verrichten zorgen ervoor dat apparatuur en installaties in en fabrieken en productiebedrijven goed blijven functioneren. Het kan gaan om machines en installaties voor de productie van allerlei verschillende dingen, bijvoorbeeld voedsel of auto’s.

Goed onderhoud is nodig om storingen te voorkomen of op te lossen waardoor bedrijven niet in de problemen komen. De productie kan doorgaan en de veiligheid is beter gegarandeerd. Als je werkt met werktuigbouwkundige installaties, dan zorg je ervoor dat de machines en aandrijfsystemen in fabrieken goed blijven werken.

Wat zijn de werkzaamheden van de servicemonteur?

“Interessant dat ‘t onder water gaat en waterdicht blijft.”

Als servicemonteur inspecteer en herstel je apparatuur en installaties bij de klant en maak je deze gebruiksklaar. Je werkt aan verschillende apparaten en installaties. Je kunt daarbij denken aan (energie)installaties en productieapparatuur in fabrieken. Afhankelijk van je functie zorg je voor het inregelen en de ingebruikstelling, maar ook voor onderhoud, controle, reparatie en verbetering (innovatie) van de installatie of het apparaat. Het is technisch werk maar ook creatief. Je moet in staat zijn allerlei problemen op te lossen. Daarbij is het ook belangrijk dat je zelfstandig beslissingen kunt nemen.

Waar werk je als monteur?

De servicemonteur kan op meerdere locaties aan de slag. Je kunt werken bij de technische dienst van een bedrijf, maar kunt ook op meerdere klantlocaties te werk gaan. Je ontmoet op die manier veel mensen, staat regelmatig in contact met de klant en geen werkweek is hetzelfde. Aan de hand van een planning bespreek je waar je die week of ochtend aan de slag gaat. Je krijgt verschillende machines en apparaten ter controle onder ogen, met telkens een ander technisch probleem dat voorkomen of verholpen moet worden. Je kunt je middels keuzevakken specialiseren of jezelfl verbreden met bijvoorbeeld een keuzedeel elektrotechniek, flensmontage of bijvoorbeeld PLC-technieken.

Locatie: Zaandam (niveau 2 en 3)
Opleidingsduur Niveau 2 : 2 jaar | Niveau 3 : 2-3 jaar

 

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

| Sluiten
Instellingen