DÉ TECHNIEKOPLEIDER VAN EN VOOR BEDRIJVEN

Achtergrond informatie

Opleidingen afgestemd op de behoeften van het bedrijfsleven.

Tetrix… dé techniekopleider van en voor bedrijven

 

Bedrijven uit de technische industrie zijn altijd op zoek naar goed opgeleid technisch personeel. Vanuit deze gedachte is ooit het huidige Tetrix ontstaan, van en voor de bedrijven uit Noord-Holland. Tot op de dag van vandaag zijn deze ondernemingen eigenaar van onze organisatie. Meer dan 200 van hen bieden regelmatig een leerwerkplek aan die voor de leerlingen kan uitmonden in een vaste baan. Ook organisaties als de Koninklijke Metaalunie, FME-CWM en de Kamer van Koophandel staan volledig achter onze opleidingen.

Drie locaties in Noord-Holland

Tetrix heeft drie vestigingen:  Heerhugowaard, Den Helder en Zaandam. De vestigingen zijn ingericht met moderne apparatuur. Onze praktijkopleiders en docenten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Zij verzorgen vaktechnische opleidingen die aansluiten op de behoefte van onze bedrijven. Dit vindt altijd plaats in nauwe samenwerking met de ROC’s in de regio. Deze samenwerking tussen het bedrijfsleven, Tetrix en de ROC’s geeft een unieke beroepsgerichte opleiding. Schooljaar 2018-2019 zullen wij uitbreiden met een vierde locatie, gevestigd in Amsterdam.

Door en voor het bedrijfsleven

Naast het opleiden van mbo-leerlingen verzorgt Tetrix al vele decennia technische cursussen. Dit doen wij op mbo- en mbo+ niveau op gebied van werktuigbouw, elektrotechniek en veiligheid.  Al onze instructeurs en docenten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven waarbij onze invalshoek altijd gericht is op de behoefte van het bedrijfsleven. Vandaar dat wij naast open inschrijvingen gespecialiseerd zijn in maatwerk- en incompanytrajecten. Tetrix heeft daarvoor ook het CEDEO keurmerk. CEDEO doet dit op basis van klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid.

TechniekCampus

Het concept van een TechniekCampus is gebaseerd op het feit dat meerdere (technische) opleidingsinstituten gebruikmaken van dezelfde faciliteiten, waar private en publieke gelden samen leiden tot versterking van technische opleidingen en die een positief imago hebben voor de sector.

De TechniekCampus is een unieke bundeling van krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven. Praktijkgericht technisch onderwijs in optima forma en doorlopende leerlijnen tot en met mbo-niveau 4. De TechniekCampus wil mbo-leerlingen een gedegen technische opleiding geven en daarmee een effectief antwoord geven op het schreeuwend tekort aan technici. De TechniekCampus werkt ook nauw samen met het vmbo-onderwijs om jonge mensen al vroegtijdig kennis te laten maken met de techniek.

De TechniekCampus is een uniek concept waar publieke en private partijen elkaar versterken om technisch onderwijs de rol te geven die het verdient.

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

| Sluiten
Instellingen