DÉ TECHNIEKOPLEIDER VAN EN VOOR BEDRIJVEN

Subsidie- en fiscale mogelijkheden

 

Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen in hun werk. Zodat ze meer plezier en uitdaging in hun werk krijgen en het bedrijf beter presteert. Overheid stimuleert scholing voor zowel particulieren als werkgevers door aantrekkelijke aftrekposten. Ook het opleidingsfonds OOM kent een aantal regelingen. Zie onderstaand voor het overzicht.

OOM – Persoonlijke Trainingstoelage (PTT 2017) – maximaal 750 euro

Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun medewerkers.Maximale bijdrage:50% van de scholingskosten van een medewerker, tot maximaal € 750 per jaar.

Voorwaarden

  1. De bijdrage moet vooraf worden aangevraagd.
  2. De bijdrage kan worden aangevraagd voor maximaal voor 15 werknemers of 30% van het personeelsbestand.
  3. De bijdrage kan worden aangevraagd zolang er budget beschikbaar is OP=OP.
  4. De bijdrage kan alleen worden aangevraagd voor cursussen die door werkgever en werknemer zijn vastgelegd in een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP).

Voor meer informatie en voorwaarden: http://oom.nl/OOM-regelingen/Persoonlijke_trainingstoelage_voor_werknemers_PTT_2017

 

OOM – Ontwikkelbudget 2017 – maximaal 1.800 euro

Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de kosten voor het verbeteren van hun personeelsbeleid. Maximale bijdrage: max. € 1800,- voor de duur van 2 kalenderjaren.

Voorwaarden

  1. De bijdrage moet vooraf worden aangevraagd.
  2. De bijdrage kan worden aangevraagd worden voor cursuslijst: http://oom.nl/Catalogus/Zoeken?Ontwikkelbudget=True
  3. De bijdrage kan door max. 600 bedrijven worden aangevraagd en zolang er budget beschikbaar is, OP=OP.

 

OOM – Jobstart 2017 – 500 tot 1.500 euro

Jobstart is een vergoeding voor het opleiden en begeleiden van mensen, die hierdoor geschikt worden gemaakt voor een technische functie binnen een OOM-bedrijf.

Voor wie kan een een Jobstart worden aangevraagd?

  1. Werkloze werkzoekenden uit de metaalbewerking die een andere technische functie gaan vervullen.
  2. Werkloze werkzoekenden uit een andere sector die een technische functie gaan vervullen.
  3. Arbeidsgehandicapten die een technische functie gaan vervullen.

Bijdrage: Een eenmalige bijdrage van € 500,- voor interne scholing en begeleiding. Een budgetbijdrage van maximaal €1.500 voor externe scholing. Dit budget is ook in te zetten voor een EVC traject of een assessment. 

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Voor voorwaarden en meer informatie: http://oom.nl/OOM-regelingen of afdeling Vergoedingen van het OOM telefoonnr.: 0172-521555.

 

Overheid: belastingaftrek particulieren

De overheid stimuleert scholing. Kijk daarom op onderstaande link om te zien of u uw studiekosten fiscale als buitengewone uitgave van uw inkomen kunt aftrekken. De voorwaarde is onder andere dat de studie tot doel moet hebben uw maatschappelijke positie in financieel-economisch opzicht te verbeteren. Er is geen afzonderlijke aftrek als beroepskosten mogelijk. Uw werkgever mag u daarentegen de kosten van een studie/cursus onder voorwaarden wel onbelast vergoeden.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/aftrekposten/studiekosten_en_andere_scholingsuitgaven/

Overheid: belastingaftrek bedrijven/ondernemers

Werkgevers en ondernemers kunnen scholingskosten als bedrijfskosten in mindering brengen op de winst. Voor bedrijven geldt er geen drempelbedrag. Neem voor een advies op maat contact op met uw belastingadviseur of de belastingdienst 

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u altijd naar de informatie en voorwaarden op de site van de belastingdienst en het oom (zie toegevoegde webadressen).