DÉ TECHNIEKOPLEIDER VAN EN VOOR BEDRIJVEN

Subsidie- en fiscale mogelijkheden

 

Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen in hun werk. Zodat ze meer plezier en uitdaging in hun werk krijgen en het bedrijf beter presteert. De overheid stimuleert scholing voor zowel particulieren als werkgevers door aantrekkelijke aftrekposten. Ook het opleidingsfonds OOM kent een aantal regelingen. Zie onderstaand voor het overzicht.

OOM – Persoonlijke Trainingstoelage (PTT 2018) – maximaal 750 euro

Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun medewerkers.Maximale bijdrage:50% van de scholingskosten van een medewerker, tot maximaal € 750 per jaar.

Voorwaarden

 1. De bijdrage moet vooraf worden aangevraagd.
 2. De bijdrage kan worden aangevraagd voor maximaal voor 15 werknemers of 30% van het personeelsbestand.
 3. De bijdrage kan worden aangevraagd zolang er budget beschikbaar is OP=OP.
 4. De bijdrage kan alleen worden aangevraagd voor cursussen die door werkgever en werknemer zijn vastgelegd in een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP).

Voor meer informatie en voorwaarden op de website van het OOM.

OOM – Ontwikkelbudget 2018 – maximaal 1.800 euro

Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de kosten voor het verbeteren van hun personeelsbeleid. Maximale bijdrage: max. € 1800,- voor de duur van 2 kalenderjaren.

Voorwaarden

 1. De bijdrage moet vooraf worden aangevraagd.
 2. De bijdrage kan worden aangevraagd worden voor cursuslijst op de website van het OOM
 3. De bijdrage kan door max. 600 bedrijven worden aangevraagd en zolang er budget beschikbaar is, OP=OP.

OOM – Jobstart 2018 – 500 tot 1.500 euro

Jobstart is een vergoeding voor het opleiden en begeleiden van mensen, die hierdoor geschikt worden gemaakt voor een technische functie binnen een OOM-bedrijf.

Voor wie kan een een Jobstart worden aangevraagd?

 1. Werkloze werkzoekenden uit de metaalbewerking die een andere technische functie gaan vervullen.
 2. Werkloze werkzoekenden uit een andere sector die een technische functie gaan vervullen.
 3. Arbeidsgehandicapten die een technische functie gaan vervullen.

Bijdrage: Een eenmalige bijdrage van € 500,- voor interne scholing en begeleiding. Een budgetbijdrage van maximaal €1.500 voor externe scholing. Dit budget is ook in te zetten voor een EVC traject of een assessment. 

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Voor voorwaarden en meer informatie op de website van het OOM of afdeling Vergoedingen van het OOM telefoonnr.: 0172-521555.

 

Overheid: belastingaftrek particulieren

Maakt u kosten voor een opleiding of een studie? Of hebt u kosten voor een EVC-procedure (Erkenning Verworven Competenties)? En geldt voor u het volgende?

 • U of uw fiscale partner maken de kosten voor uw studie of die van uw fiscale partner. Kosten voor de studie van uw kind mag u niet aftrekken.
 • De opleiding of studie is gericht op uw (toekomstig) beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat betekent dat u kennis opdoet onder begeleiding of toezicht.

Dan mag u misschien uw studiekosten en andere scholingsuitgaven aftrekken. Kijk voor  meer informatie op de website van de belastingdienst.

Overheid: belastingaftrek bedrijven/ondernemers

Werkgevers en ondernemers kunnen scholingskosten als bedrijfskosten in mindering brengen op de winst. Voor bedrijven geldt er geen drempelbedrag. Neem voor een advies op maat contact op met uw belastingadviseur of de belastingdienst 

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u altijd naar de informatie en voorwaarden op de site van de belastingdienst en het oom (zie toegevoegde webadressen).

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

| Sluiten
Instellingen